Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik.

Behandler: Doris Knak MKF1513

Kranio-Sakral Terapi

Eksempler på emner for behandling:

Piskesmæld

Hovedpine og migræne

Stress

Svimmelhed

Koncentrationsbesvær

Fordøjelsesbesvær/kolik

Hyperaktivitet og ADHD

Motoriske ubalancer

Indlæringsproblemer

Søvnløshed

Rygsmerter/iskias

Bækkenløsning

Behandlingen:

Kranio-Sakral Terapi er en blid og behagelig behandling som genopretter eventuelle skævheder i kroppen og afstresser centralnervesystemet.

Påvirkes hoved/nakke/ryg/korsben/haleben af slag eller fald, piskesmæld og andet vil muskler, bindevæv og membraner trække sig sammen for at beskytte skelettet og organerne. Der kan opstå skævheder og spændinger, som så kan forstyrre KST-rytmen og blokere for næring til kroppens og hjernens celler.

Med få grams tryk påvirker Kranio-Sakral terapeuten bækkenet, rygsøjlen, nakken og kraniet, hvorved kroppen får mulighed for at rette sig  op. Med en blid og behagelig påvirkning løsnes de spændte muskler og membraner, der har holdt den skæve krop.

Vores krop er en fantastisk mekanisme, som hele tiden er i stand til at forny sig - når blot den får mulighed for det. Betingelsen er, at kroppen er befriet for spændinger, har sin optimale holdning og er uden smerter.

Klienten ligger under behandlingen på en briks og vil oftest opleve en dyb form for afspænding.

Historie:

Kranio-Sakral omfatter kraniet, rygsøjlen, korsbenet og halebenet. Det er de knogler, der indeholder og beskytter centralnervesystemet, som omfatter hjernen, rygmarven og rygmarvsnerverne. Hjernen og rygmarven er omgivet af hjernevæske (cerebrospinalvæske), der pumpes rundt. Den pumpebevægelse kaldes KST rytmen.

Den blev opdaget af lægen William Southerland i 1920-erne, og er i dag en del af lægestudiet i USA.

Kranio-Sakral Terapien er blevet den hurtigst voksende kropsterapi i USA og Europa og kom til Danmark i 1986.