Vi bruger cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer, til at vise dig funktioner til sociale medier og til at analysere vores trafik.

Behandler: Doris Knak MKF1648

Akupunktur er en behandlingsform som stammer fra Kina. I TCM (traditionel kinesisk medicin) tager man udgangspunkt i en flere tusind år gammel kultur og livsvisdom. Ordet, akupunktur, stammer fra de to latinske ord acus, der betyder nål eller spids, og punctura, der betyder at stikke eller prikke.

Metoden er at man anvender tynde sterile nåle som stikkes ind i bestemte punkter på kroppen, de såkaldte akupunkturpunkter.  Behandling på akupunkturpunkterne genopretter kroppens normale energibalance som kaldes QI.

Den traditionelle forklaring går ud på at man mener at kroppens livsenergi cirkulere gennem 14 kanaler som kaldes meridianer. De såkaldte meridianer har forgreninger med forbindelse til kropslige organer og funktioner. Akupunktur kan bruges som behandlingsmetode til en række sygdomme, lidelser og smerter. Akupunkturpunkterne kan i dag påvises ved elektriske målinger, idet der er målt mindre elektrisk modstand på akupunkturpunkterne end det omliggende hud. Virkningen af akupunktur har man påvist ved b. la. endorfin koncentration (kroppens egen smertelindrende medicin) i blodet under og efter en akupunkturbehandling.

Man kan også anvende akupressur el TNS på akupunkturpunkterne, i stedet for nåle. Det er ikke nålen som har effekten. Det er akupunkturpunkerne.

Her på Klinikken bruges den klassiske TCM behandling, hvor vi benytter os af puls og tungediagnose.

Udover TCM akupunktur anvender vi også øre akupunktur, samt AcoNova.

 

Godkendt RAB behandler

Medlem af Danske Akupunktører